Over 2018-01-16T13:30:12+00:00

Marjoleine van Aperen

Geboren aan de rand van Vlaardingen, uitkijkend over de weilanden, schreef ik 10 jaar geleden mijn eerste gedicht.

Destijds was het een voorbije liefde de aanleiding, vandaag de dag is vrijwel alles inspiratiebron. Ik schreef over de mens, de maatschappij, alledaagse momenten, de liefde, de natuur en soms springt er zomaar ineens een dier voorbij.

Ik vertel over het leven zoals het zich aandient: soms overgoten met wat romantiek, dan weer voorzien van een mooie dosis melancholie of dun laagje ironie of humor. Mijn taal is verhalend en to the point tegelijkertijd; Ik maakt scherpe analyses en gebruikt graag beeldspraak. Ik droeg voor op veel uiteenlopende podia in Nederland en België. Ook was ik de afgelopen jaren onder andere te horen tijdens de Museumnacht Rotterdam en 24 uur cultuur, dekunstroute Schiedam, op het Budfestival Breda en het Podium Ongehoord maar ook op slams in Leiden en den Haag.

Aan boord van de Pöeziebus droeg ik voor op velerlei podia in de nabije omgeving en over de grens in Antwerpen en Brussel.

Bij de maandelijkse Poetsclub, voorheen dichtclub Rotterdam ben ik een frequente bezoeker. Ik  publiceerde in drie dichtbundels, ‘”Ode aan” (uitgeverij Passage), “Gek van Reizen” en “Blauwdruk” (uitgeverij Kontrast). Naast gedichten schrijf ik ook columns, welke elke maandagavond te horen zijn in de www.delateavond.nl